Tyson Fury zegt dat Anthony Joshua geen schijn van kans maakt om hem zijn eerste nederlaag toe te brengen. De boksers uit Engeland komen vermoedelijk in 2021 tegen elkaar in actie.

“Ik ben er 100 miljoen procent zeker van dat ik hem kan verslaan. Ik ben twaalf jaar ongeslagen en tweevoudig zwaargewichtkampioen van de wereld,” zei Fury in een recent interview met Roman Kemp.

“Ik ben er 100 procent zeker van dat ik iedereen kan verslaan en om die simpele reden ben ik wereldkampioen.”

Fury (30-0-1) veroverde op 22 februari de wereldtitel van de World Boxing Council (WBC) door een einde te maken aan de hegemonie van Deontay Wilder. In het hol van de leeuw wist The Gypsy King, zoals de bijnaam van Fury luidt, Wilder in de zevende ronde eruit te slaan.

Joshua (23-1) daarentegen raakte zijn ongeslagen status in juni 2019 kwijt. Hij werd toen tegen alle verwachtingen in verslagen door Andy Ruiz Jr.

Een half jaar laten namen de heren het opnieuw tegen elkaar op, maar ditmaal stapte Joshua wel als winnaar uit de ring. Hij heroverde met die overwinning de wereldtitels bij de WBA, IBF, WBO en IBO.

Joshua verdedigt volgende maand zijn wereldtitels tegen de Bulgaar Kubrat Pulev. Fury stapt begin volgend jaar de ring in. Tegen wie is nog onbekend.