Golden Boy Promotions heeft een nieuwe datum aangekondigd voor het gevecht tussen Ryan Garcia en Luke Campbell. De boksers komen op 2 januari tegen elkaar in actie.

“Ik ben blij dat de nieuwe datum aangekondigd is en we eindelijk iets aan onze fans kunnen laten zien,” zei Garcia. “Ik ben er klaar voor om het jaar te starten met een overwinning.”

Het gevecht tussen de lichtgewichten stond aanvankelijk gepland voor 5 december. Echter moest Campbell zich terugtrekken nadat hij positief testte op het coronavirus. De Brit maakt het naar eigen zeggen goed en is klaar om het nieuwe jaar groots in te luiden.

“Een nieuwe datum en een nieuw jaar, maar het resultaat blijft hetzelfde,” aldus Campbell. “Ik heb de training weer volledig opgepakt en voel me beter dan ooit tevoren.”

Er staat veel op het spel wanneer Garcia en Campbell het tegen elkaar opnemen. De winnaar mag zich namelijk opmaken voor een gevecht om de wereldtitel van de prestigieuze boksbond World Boxing Council (WBC). Deze titel is momenteel in handen van Devin Haney.

De 22-jarige Garcia heeft zich sinds zijn debuut in 2016 opgewerkt tot één van de meest populaire en sensationele boksers van dit moment. Hij reeg in februari alweer zijn twintigste overwinning aaneen door Francisco Fonseca binnen 80 seconden knock-out te slaan. De razendsnelle bokser, die bekendstaat als The Flash, won maar liefst zeventien wedstrijden voortijdig.

Campbell (33) stond vorig jaar augustus voor de zwaarste uitdaging uit zijn carrière toen hij in Londen in actie kwam tegen Vasyl Lomachenko. De olympisch kampioen van 2012 mocht er destijds dan wel in geslaagd zijn om twaalf rondes met de sensationele bokser uit Oekraïne in de ring te staan, echter was het een en al eenrichtingsverkeer en moest Campbell uiteindelijk de derde nederlaag uit zijn carrière incasseren.

De wedstrijd tussen Garcia en Campbell wordt live en exclusief uitgezonden door streamingdienst DAZN.