De demonstratiewedstrijd tussen bokslegendes Mike Tyson en Roy Jones Jr. zaterdag in het Staples Center in Los Angeles is geëindigd in een onbeslist.

Drie onofficiële juryleden van de World Boxing Council deelden na acht rondes van twee minuten ieder een andere uitslag: 76-76, 73-79 en 80-76. R1N scoorde de wedstrijd 80-72 in het voordeel van Tyson.

Tyson (54) stapte na een afwezigheid van 15 jaar de boksring in om geld in te zamelen voor het goede doel. De bokser uit Brooklyn kwam niet meer in actie sinds hij in 2005 verrassend onderuit ging tegen Kevin McBride.

Iron Mike begon zoals hij onlangs aangaf fel aan de wedstrijd en achter iedere stoot of hoek die hij uitdeelde leek de intentie te zitten om zijn 51-jarige opponent te vloeren. Zover kwam het uiteindelijk niet.

De wedstrijd was voornamelijk een onemanshow voor Tyson. Jones Jr. was al na één ronde zichtbaar vermoeid en kwam er de hele avond niet tot nauwelijks aan te pas. De voormalig wereldkampioen in vier gewichtsklassen gaf na afloop van de wedstrijd toe dat Tyson hem goed pijn deed met bodyshots en hij daardoor geen lucht meer had.

Tyson zei dat hij wel kon leven met een onbeslist. De Amerikaan gaf eveneens aan dat hij van plan is om in de toekomst meer demonstratiewedstrijden te boksen om nog meer geld in te zamelen voor het goede doel.

“Ik ben tevreden met een onbeslist. Ik heb het publiek weten te vermaken en dat is tot slot het allerbelangrijkste,” zei Tyson. “Ik ben blij dat het erop zit en jullie hebben nog niet het laatste van me gezien.”

“Deze wedstrijd was groter dan het gevecht zelf of het winnen van een wereldtitel. Wij zijn menslievend en er om mensen te helpen. Dat is groter. Daar zet ik me nu voor in.”