Joe Joyce heeft tegen alle verwachtingen in het Britse onderonsje met Daniel Dubois op zijn naam weten te schrijven. De 35-jarige Joyce schakelde zijn 12 jaar jongere opponent in de tiende ronde uit.

Dubois, die 14 van zijn 15 overwinning door middel van knock-out won, liet direct zijn brute kracht spreken. Zo wist hij Joyce in de tweede maal een aantal keer goed te raken met bodyshots, maar Joyce gaf geen krimp.

Joyce kwam naarmate de wedstrijd vorderde beter in zijn spel en maakte het verschil met zijn ijzersterke jabs. Hiermee dicteerde hij niet alleen het tempo van de wedstrijd, maar bracht tevens fikse schade toe aan het linker oog van Dubois. De schade die Joyce met zijn jabs toebracht aan het linker oog van Dubois werd duidelijk zichtbaar vanaf de vierde ronde. Halverwege de wedstrijd zat zijn oog compleet dicht en werd Joyce alsmaar gevaarlijker.

De tiende ronde was nog maar net begonnen of Joyce trof opnieuw doel met een snoeiharde jab. Dubois ging door een knie en werd uiteindelijk uitgeteld door de scheidsrechter.

“Ik kon niks meer door dat oog zien,” aldus Dubois, die na 15 wedstrijden zijn eerste nederlaag moest incasseren. “Dit soort dingen gebeuren nu eenmaal. Ik heb er geen woorden voor. Ik deed mijn best. Maar ik ben een taaie. Jullie zijn nog niet van me af.”

Joyce breidde zijn zegereeks uit naar twaalf wedstrijden. Hij mag zich nu Europees, Brits en Commonwealth kampioen in het zwaargewicht noemen.