Khabib Nurmagomedov zegt dat hij van plan is om in de toekomst nauw samen te blijven werken met de UFC. Hij wil middels zijn mixed martial arts-organisatie Eagle Fighting Championships talenten door laten stromen naar de UFC.

De gepensioneerde lichtgewichtkampioen kocht eerder deze week de Russische mixed martial arts-organisatie Gorilla Fighting Championship op. Nurmagomedov veranderde de naam in Eagle Fighting Championships, een verwijzing naar zijn bijnaam The Eagle.

De Rus hoopt met deze organisatie talenten klaar te stomen om de overstap te maken naar de grootste vechtsportorganisatie ter wereld, de UFC.

“Het is geen geheim dat iedereen naar de UFC wil. Terwijl andere organisaties willen dat hun vechters blijven, moedig ik hen juist aan om de overstap te maken. Ik wil dat EFC een opstapje wordt naar de grootste podia,” aldus Nurmagomedov.

De ongeslagen mixed martial artist uit Dagestan zegt dat hij niet van plan is om te concurreren met zijn voormalig werkgever. “Je hebt op zijn minst 10 jaar nodig om groter te worden als de UFC. Daar ligt onze prioriteit dan ook niet. Wat we wel willen is om uiteindelijk bij de beste organisaties ter wereld te horen.”