Billy Joe Saunders heeft vrijdag in Londen zijn wereldtitel in het super middengewicht van de WBO met succes verdedigd. De Brit klopte zijn landgenoot Martin Murray op punten.

In een allesbehalve memorabel gevecht deed Saunders (31) genoeg om de overwinning na twaalf rondes unaniem (120-109, 120-109 en 118-110) toegekend te krijgen.

Saunders stapte voor het eerste de ring in sinds vorig jaar november. Hij bokste bij vlagen zeer sterk, maar over het algemeen gezien was het een rommelig en gezapig geheel.

“Dit is niet een prestatie die ik van de daken zal schreeuwen. Ik had het gevoel dat ik er weer even in moest komen,” zei Saunders.

“Het belangrijkste is dat ik ongeslagen ben in 30 wedstrijden. Mijn conditie was op peil, maar mijn timing was niet op orde. Ik kreeg maar niet het juiste ritme te pakken.”

Murray verloor voor de vijfde keer in zijn carrière een gevecht om een wereldtitel. De 38-jarige bokser uit Merseyside zei dat dit hoogstwaarschijnlijk zijn laatste wedstrijd was.

“Ik wilde twee jaar geleden al mijn bokshandschoenen aan de wilgen hangen, maar ik wist dat ik nog één groot gevecht in me had,” aldus Murray.

“Ik heb vijf wedstrijden om een wereldtitel afgewerkt en ik verwacht niet dat er een zesde komt. Ik wil nu tijd doorbrengen met mijn familie. Zeg nooit, nooit, maar ik denk dat het klaar is. Ik heb het geprobeerd.”