Er zal de komende periode een ontslagenregen plaatsvinden in de UFC. UFC-president Dana White zei zaterdag na afloop van UFC Vegas 16 dat deze maand een groot aantal UFC-vechters op straat zal worden gezet.

De UFC besloot eerder deze week de samenwerking te beëindigen met Yoel Romero. Ondanks dat Romero (44) de vijfde plek op de ranglijst bezet en nog drie gevechten op zijn huidige contract had staan, vond de organisatie dat de tijd was aangebroken om de Soldier of God te ontslaan.

“Het gaat niet alleen om Yoel. We zullen voor het einde van het jaar onze selectie aanzienlijk omlaag brengen,” zei White.

“Er zullen mogelijk 60 ontslagen plaatsvinden voor het nieuwe jaar. Onze selectie is op dit moment overvol. Je zult een groot aantal namen zien verdwijnen de komende weken.”

Romero vocht in vier van zijn laatste vijf wedstrijden om een titel. Hoewel de Cubaan daar vier wedstrijden van verloor, was hij een graag geziene en spectaculaire vechter in de Octagon. De oud-olympiër was in zijn laatste zes wedstrijden goed voor maar liefst vier bonussen met een totale waarde van 200.000 dollar.