Juliana Velasquez is de nieuwe wereldkampioene in het vlieggewicht. De mixed martial artist uit Rio de Janeiro versloeg donderdag in de main event van Bellator 254 Ilima-Lei Macfarlane.

“Het is geweldig om eindelijk wereldkampioene te zijn. Ik wil mijn team, familie en mijn broer bedanken,” zei Velasquez. “Ik zal de titel met trots dragen.”

Hoewel er in de eerste rondes weinig gebeurde tussen de dames was het Velasquez die voor het eerste gevaar zorgde. In de slotfase van de derde ronde bracht ze Macfarlane met een gesprongen knie een snee boven haar rechteroog toe.

De Hawaiiaanse titelverdedigster zette in de vierde ronde een tandje bij. Dat resulteerde in een succesvolle takedown. Velasquez moest vervolgens een barrage aan stoten incasseren, maar in gevaar kwam de Braziliaanse geen moment. In de vijfde ronde draaide Velasquez de rollen weer om en vocht ze het gevecht controleren uit met haar voordeel in lengte en reach.

Velasquez (34) breidde haar overwinningsreeks uit naar 11 wedstrijden en mag zich nog altijd ongeslagen noemen.

Macfarlane (30) daarentegen leed haar eerste nederlaag in 12 wedstrijden. De mixed martial artist uit Honolulu veroverde in 2017 de inaugurele wereldtitel en wist deze vervolgens vier maal met succes te verdedigen.