Nieky Holzken heeft zijn koppositie op de lichtgewichtranglijst bij ONE Championship versterkt. De Brabander maakte in Singapore tijdens ONE: Big Bang II snel werk van Elliot Compton.

Holzken had beloofd om de Australiër in de openingsronde knock-out te slaan en voegde de daad bij het woord. Het gevecht tussen de lichtgewichten was nog maar anderhalve minuut bezig of Holzken deelde letterlijk de genadeklap uit.

Compton werd geraakt door een snoeiharde leverstoot en zakte door zijn benen. Hij slaagde er niet in om de wedstrijd te hervatten en werd uitgeteld door de scheidsrechter.

Motivatie

Holzken (36) zei na afloop van de wedstrijd dat hij weer tot op het bot gemotiveerd is. “De motivatie is terug. Vorig jaar was ik mijn motivatie volledig kwijt. Ik had destijds zoveel andere dingen aan mijn hoofd,” aldus de kickbokser uit Helmond.

“Ik beoefen deze sport nu zo’n twintig jaar en dan is het moeilijk om gemotiveerd te blijven. Ik ben terug!”

Holzken doorbrak met zijn overwinning een negatieve reeks van twee wedstrijden. The Natural vocht vorig jaar twee keer om de lichtgewichttitel tegen Regian Eersel, maar verloor beide pogingen.