Kubrat Pulev is er opnieuw niet ingeslaagd om een wereldtitel in het zwaargewicht te bemachtigen. In de SSE Arena in Wembley werd de Bulgaar zaterdag knock-out geslagen door Anthony Joshua.

Pulev kwam er vrijwel niet aan te pas in het tweede wereldtitelgevecht uit zijn carrière. In 2014 werd hij in de strijd om de wereldtitel knock-out geslagen door Wladimir Klitschko en zes jaar later moest de bokser uit Sofia zich ook voortijdig gewonnen geven tegen Joshua. Pulev ging ten aanzien van de 1.000 aanwezige toeschouwers in de negende ronde knock-out.

Na een aftastend begin kwam Joshua in de derde ronde pas echt op stoom. Hij bracht Pulev twee keer 8 tellen toe om uiteindelijk de ronde met een score van 10-7 op zijn naam te schrijven.

Joshua breidde naarmate de wedstrijd vorderde zijn voorsprong alsmaar verder uit. Hij voerde de druk op in de negende ronde en sloeg Pulev met een serie opstoten tegen het canvas. Zichtbaar aangeslagen hervatte Pulev de partij om vervolgens door een snoeiharde rechtse opnieuw tegen de vlakte geslagen te worden. Ditmaal slaagde Pulev er niet in om tijdig te herstellen.

Joshua behoudt met zijn overwinning de wereldtitels van de WBA, WBO en IBF. De Brit gaf aan dat hij in 2021 de jacht zal openen op de enige titel die nog ontbreekt in zijn prijzenkast, namelijk die van de World Boxing Council.

“We weten wat ons nu te doen staat. Vanaf morgen gaan we alles in het werk stellen om een gevecht tegen Tyson Fury van de grond te krijgen,” aldus Eddie Hearn, de promotor van Joshua. “Het wordt de grootste wedstrijd uit de Engelse boksgeschiedenis.”

Fury liet direct na de wedstrijd van zich horen en beloofde om Joshua binnen drie rondes knock-out te slaan.