In wat een grote kanshebber is voor gevecht van het jaar heeft Deiveson Figueiredo zijn vlieggewichttitel succesvol weten te verdedigen. Zijn wedstrijd tegen Brandon Moreno eindigde na vijf rondes spektakel in een gelijkspel: 48-47, 47-47 en 47-47.

Dana White (UFC-president) sprak van de beste wedstrijd uit de geschiedenis van de UFC-vlieggewichtdivisie en ook de commentatoren hadden niets dan lof voor het spektakelstuk tussen de gedreven mixed martial artists.

Figueiredo betrad zaterdag voor tweede keer in drie weken tijd de Octagon om zijn wereldtitel te verdedigen. De 32-jarige Braziliaan staat erom bekend zijn tegenstanders omver te lopen, maar in Moreno trof hij een waardige tegenstander.

De 27-jarige mixed martial artist uit Mexico liet zich niet intimideren door de brute kracht van Figueiredo en leek uit iedere trap of stoot die hij moest incasseren nog meer kracht en motivatie te putten om de eerste wereldkampioen uit Mexico te worden.

De titeluitdager zag de scheidsrechter in de derde ronde bij Figueiredo een punt in mindering brengen vanwege een trap in het kruis. Dat strafpunt kwam goed uit voor Moreno gezien het feit Figueiredo op punten aan de leiding ging.

In de vierde ronde, wellicht één van de beste rondes aller tijden, lieten Deiveson en Moreno werkelijk geen seconde onbenut en werd alles uit de kast getrokken om een voortijdige overwinning te forceren. Moreno had uiteindelijk licht de overhand en bracht de kampioen enkele keren aan het wankelen.

Moreno nam in de vijfde ronde wat gas terug. De aanleiding daarvoor was een blessure aan zijn schouder, zo maakte de Mexicaan later die avond bekend.

Het spektakelstuk in UFC Apex in Las Vegas leverde na vijf rondes geen winnaar op waardoor Figueiredo het jaar afsluit als wereldkampioen in het vlieggewicht.

Het had weinig gescheeld of de dominante kampioen uit Para had zaterdag niet aan kunnen treden tegen Moreno. Hij lag tot vrijdagnacht nog in het ziekenhuis vanwege een infectie aan zijn maag.