Floyd Mayweather Jr. is onder de indruk van Anthony Joshua. De ongeslagen bokser uit de Verenigde Staten was zaterdag één van de duizend toeschouwers in de SSE Arena die zagen hoe AJ zijn uitdager Kubrat Pulev versloeg.

Joshua klaarde de klus in de negende ronde door de Bulgaar met een verwoestende rechtse tegen de vlakte te staan. Pulev, die daarmee zijn vierde knockdown van de avond incasseerde, wist niet tijdig te herstellen.

Mayweather Jr. was vol lof over het sterke optreden van Joshua. “Het doet me altijd goed om een mooie bokswedstrijd te zien,” zei Mayweather Jr. tegen Sky Sports.

“Het Verenigd Koninkrijk is een fantastische plaats met geweldige vechters. Ik ben trots op Anthony Joshua. Hij is één van de beste zwaargewichten van dit moment. Hij won goud op de Olympische Spelen en doet het ook nu erg goed.”

Mayweather Jr. zei indirect dat Joshua moet genieten van het moment. “Alles kan gebeuren in de bokssport. Eén stoot kan alles veranderen. Hij is een geweldige vechter en een heer. Ik respecteer zijn werk.”