Het wereldtitelgevecht tussen Artur Beterbiev en Adam Deines heeft een datum en locatie. Top Rank meldt dat Beterbiev zijn IBF- en WBC-wereldtitels in het licht zwaargewicht op 30 januari in de VTB Arena in Moskou verdedigt.

“Ik kijk ernaar uit om in mijn vaderland te vechten,” zei Beterbiev. “Dit gevecht tegen Adam Deines betekent enorm veel voor me. Je kunt erop rekenen dat ik er alles aan zal doen om deze kans optimaal te benutten.”

Het titelgevecht tussen Beterbiev en Deines stond aanvankelijk op het programma voor 23 oktober. Echter liep de regerend wereldkampioen een blessure aan zijn rib op waardoor het gevecht uitgesteld moest worden.

Beterbiev (15-0) stond 14 maanden geleden voor het laatst in de ring. De ongeslagen bokser uit Rusland wist toen in Philadelphia de op dat moment ongeslagen Oleksandr Gvozdyk op technisch knock-out te verslaan. Beterbiev kroonde zich met deze overwinning tot wereldkampioen bij de World Boxing Council (WBC).

Deines kwam vorig jaar september voor het laatst in actie. In Magdeburg rekende de Duitser toen op knock-out af met Yevgenii Makhteienko.