GLORY Kickboxing heeft donderdag het wereldtitelgevecht tussen Artem Vakhitov en Alex Pereira bevestigd. ESPN maakte al eerder melding van het gevecht tussen de regerend kampioen en inter-kampioen bij de licht zwaargewichten.

“Een gevecht waar al lang naar uitgekeken wordt vindt op 30 januari plaats tijdens GLORY 77. Alex Pereira zal trachten de onbetwiste kampioen in twee gewichtsklassen te worden wanneer hij het opneemt tegen Artem Vakhitov voor de licht zwaargewichttitel,” aldus GLORY.

Pereira (33) mag zich reeds drie jaar middengewichtkampioen noemen. De Braziliaan voegde vorig jaar september de interim-titel in de op één na zwaarste gewichtsklasse aan zijn palmares toe door de Surinamer Donegi Abena knock-out te slaan.

Het GLORY-palmares van Vakhitov telt 10 overwinningen en slechts 1 nederlaag. De 29-jarige Rus veroverde in maart 2016 de wereldtitel en wist deze sindsdien vijf keer met succes te verdedigen.

GLORY 77 staat ook in het teken van het wereldtitelgevecht tussen Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik. De onderlinge stand tussen de zwaargewichten is 1-1.