Duco Events heeft een nieuwe datum aangekondigd voor het gevecht tussen Joseph Parker en Junior Fa. De Nieuw-Zeelanders komen op 27 februari in de Spark Arena in Auckland tegen elkaar in actie.

Fa moest zich in oktober afmelden voor zijn gevecht met Parker op 12 december nadat er bij een routine bloedonderzoek abnormale waarden aan het licht kwamen. Fa is onlangs aan zijn problemen geholpen en mag op zeer korte termijn beginnen met trainen.

“De operatie van Junior was een succes. Hij is op het juiste spoor om weer op volle krachten te komen en zal op 27 februari in topvorm voor de dag komen,” aldus Dave Renata, de arts van Fa.

Parker en Fa zijn geen onbekenden van elkaar. Hun paden kruisten maar liefst vier keer ten tijde van hun amateurcarrières. Ze wisten allebei twee keer van elkaar te winnen.

De zwaargewichten staan allebei in de top 10 bij de World Boxing Organization en maken met een overwinning een belangrijke stap richting een wereldtitelgevecht. De WBO-titel is nu in handen van de Brit Anthony Joshua.