Het eerste GLORY-evenement sinds de uitbraak van de coronapandemie staat om de hoek. Op 19 december zal op een geheime locatie in Rotterdam het evenement GLORY 76 afgewerkt worden. Badr Hari is de grote naam die in de havenstad de ring instapt.

De legendarische kickbokser met Marokkaanse roots vecht al decennia op de grootste podia ter wereld tegen de grootste namen uit de kickbokswereld.

Zaterdag neemt hij het in zijn vierde gevecht bij GLORY op tegen Benjamin Adegbuyi uit Roemenië. Hari verwacht dat het een eenvoudig avondje wordt. “Ga niet naar het toilet, want het is zo voorbij,” zei de Golden Boy vrijdag na afloop van de weging.

COVID-19

Het gevecht tussen Hari en Adegbuyi is twee keer verplaatst. De zwaargewichten zouden in eerste instantie op 20 juni tegen elkaar in actie komen, maar de uitbraak van het coronavirus gooide roet in het eten.

Het gevecht kreeg 7 november als nieuwe datum toegewezen. Op 19 oktober werd bekend dat Hari positief had getest op COVID-19. GLORY besloot daarop het gevecht te verplaatsen naar 19 december.

Noemenswaardig

Hari wacht nog altijd op zijn eerste overwinning sinds augustus 2015. Hij werd twee keer verslagen door Rico Verhoeven en zag de uitslag van zijn gewonnen wedstrijd tegen Hesdy Gerges in 2018 omgezet worden in een no-contest nadat hij betrapt was op dopinggebruik.

De 35-jarige Adegbuyi vocht reeds 17 wedstrijden in dienst van GLORY. In 2015 streed de kickbokser uit Boekarest twee keer om de zwaargewichttitel, maar kwam in beide pogingen tekort tegen regerend wereldkampioen Verhoeven. Een saillant detail is dat Adegbuyi in zijn voorbereiding is bijgestaan door Verhoeven en diens trainer Dennis Krauweel.

Adegbuyi schreef in zijn GLORY-carrière maar liefst drie keer het contendertoernooi op zijn naam. Hij kwam in 2015, 2016 en 2018 als sterkste uit de bus.

Gelijkenissen

Hari en Adegbuyi namen het allebei twee keer tegen Rico Verhoeven op. De heren slaagden er beide niet in om de zwaargewichtkampioen van zijn troon te stoten.

Hoe kijk je naar GLORY 76?

Het evenement is vanaf 20.00 uur live te volgen via een betaalde livestream op de website van Spike TV.

Tale of the Tape

Badr Hari
leeftijd: 36
nickname: Bad Boy, The Golden Boy
record: 106-15-1NC
lengte: 198 centimeter
reach: 213 centimeter

Benjamin Adegbuyi

leeftijd: 35
nickname: Mister Gentleman
record: 34-6
lengte: 198 centimeter
reach: 197 centimeter

Welke partijen staan er allemaal op het programma tijdens GLORY 76?

hoofdprogramma

zwaargewicht
Badr Hari vs. Benjamin Adegbuyi

titelgevecht weltergewicht
Cedric Doumbé vs. Karim Ghajji

halve finale zwaargewichttoernooi
Antonio Plazibat vs. Nordine Mahieddine

halve finale zwaargewichttoernooi
Massinissa Hamaili vs. Levi Rigters

Voorprogramma

lichtgewicht
Jos van Belzen vs. Tony Jas