Er moet een halt toegeroepen worden aan het verstrekken van licenties voor wedstrijden tussen boksers en niet boksers, zegt Canelo Alvarez.

De media vroeg de Mexicaan hoe hij aankijkt tegen de wedstrijd tussen Floyd Mayweather Jr. en YouTuber Logan Paul op 20 februari. Canelo zegt dat het allemaal te doen is om het geld en vindt dat de bokssport met dergelijke wedstrijden in een kwaad daglicht gesteld wordt.

“Het draait allemaal om het geld. Ik vind niet dat we er mee in moeten stemmen om basketballers of YouTubers een licentie voor bokswedstrijden te verschaffen,” zei Alvarez. “Dit is een sport dat een hoog risico met zich meedraagt.”

Alvarez zegt dat hij zelf nooit akkoord zou gaan met een dergelijke wedstrijd, zelfs als dat betekent dat hij daardoor miljoenen misloopt. “Geen sprake van. Ik vind het een gebrek aan respect voor echte vechters.”

Alvarez kan zich vanavond kronen tot wereld in vijf gewichtsklassen. Hij stapt in San Antonio de ring in met de Brit Callum Smith. Op het spel staan de super middengewichttitel van The Ring, WBA en WBC.