Badr Hari heeft zijn belofte om Benjamin Adegbuyi knock-out te slaan niet waar kunnen maken. Hij ging zaterdag in Rotterdam zelf neer tegen Adegbuyi en leed zijn derde nederlaag uit vier wedstrijden.

De wedstrijd tussen de zwaargewichten zonder toeschouwers begon direct in een hoog tempo. Hari en Adegbuyi waren in de openingsronde goed aan elkaar gewaagd en deelden allebei een aantal rake stoten uit. Het was Hari die met een licht voordeel (2-1) mocht aantreden voor de tweede ronde.

Hari zorgde in de tweede ronde voor het eerste echte gevaar. Hij sloeg Adegbuyi tegen het canvas en de eerste 8 tellen van de wedstrijd was een feit. Hari deed er vervolgens alles aan om een voortijdige overwinning te forceren, maar zijn Roemeense opponent hield stand.

Hari wist zijn sterke tweede ronde geen goed vervolg te geven. Adegbuyi raakte Hari met een voltreffer op zijn neus, die daarbij hoogstwaarschijnlijk brak, en zag hem neergaan. Hari hervatte de wedstrijd, maar werd niet veel later opnieuw tegen het canvas geslagen. Ditmaal stond The Golden Boy niet op en werd hij door de scheidsrechter uitgeteld.

“Ik wist op voorhand dat hij snel en sterk van start zou gaan. Dat werd ook duidelijk vanavond,” zei Adegbuyi na afloop van de wedstrijd. “Ik wist dat zolang ik overeind bleef, hij als eerste knock-out zou gaan.”

Adegbuyi werd in zijn voorbereiding bijgestaan door Rico Verhoeven en diens trainer Dennis Krauweel. De kickbokser uit Roemenië stond in zijn carrière twee keer tegenover Verhoeven in de ring, maar slaagde er niet in om hem van zijn troon te stoten.

Adegbuyi had geen behoefte om in te gaan op de vraag of hij voor een derde keer met Verhoeven de ring in wil stappen. “Laat me nu even hier van genieten,” luidde het antwoord van Mr. Gentleman.