In het Alamodome in San Antonio heeft Canelo Alvarez zich in de nacht van zaterdag op zondag gekroond tot super middengewichtkampioen bij de WBC, WBA en The Ring.

De Mexicaan domineerde zijn wedstrijd tegen Callum Smith van het begin tot het einde. Na twaalf rondes werd hem de overwinning met ruime cijfers toegekend: 119-109, 119-109 en 117-111. R1N scoorde de wedstrijd 119-109 in het voordeel van Alvarez.

Smith ging de wedstrijd in als underdog en het werd al snel duidelijk dat hem deze status terecht was toegekend. De Brit wist niet te profiteren van zijn voordeel in lengte en reach en leed een kansloze nederlaag.

“Ik ben er kapot van. Ik kwam om te winnen,” zei Smith, die na 27 overwinningen op rij zijn eerste nederlaag voor zijn kiezen kreeg. “Geen excuses, hij was erg goed. Hij was de betere man vanavond.”

Alvarez won voor de 53ste maal in zijn imposante loopbaan. De bokser uit Guadalajara mag zich nu wereldkampioen in 4 gewichtsklassen noemen.

De 30-jarige Alvarez gaf aan dat de jacht naar meer wereldtitels nog lang niet voorbij is. “Dit was één van de mooiste avonden uit mijn carrière. Ik wil alle titels en het maakt me niets uit wie ik daarvoor moet verslaan.”

Op de vraag of hij in 2021 voor een derde keer in actie wil komen tegen Gennady Golovkin antwoordde Alvarez als volgt: “Ik ren voor niemand weg. Indien hij tegen mij wil vechten, dan ga ik hem niet uit de weg,” aldus Alvarez, die de Kazach in in 2018 zijn eerste nederlaag toebracht.

“Ik vecht alleen tegen de beste. Ik voel me stukken volwassener. Dit was één van mijn betere wedstrijden, maar niet mijn beste.”