Vasil Lomachenko verdenkt alle drie de juryleden die zijn wedstrijd tegen Teofimo Lopez Jr. scoorden van omkoping. De Oekraïner deed deze serieuze aantijging op zijn officiële YouTube kanaal.

Lomachenko werd op 27 oktober tegen alle verwachtingen in door de 23-jarige Lopez verslagen. De wedstrijd tussen de boksers eindigde na twaalf rondes in het voordeel van Lopez, die daarmee zijn zegereeks uitbreidde naar 16 wedstrijden.

“Als we het gevecht volgens het boekje zouden scoren dan zien de scores er heel anders uit,” zei Lomachenko. “Ik heb het gevecht vijf keer teruggekeken en ben tot de conclusie gekomen dat ik onterecht heb verloren. Ik won de tweede ronde, hij de eerste, derde, vierde en vijfde. De uitslag van de zesde ronde blijft twijfelachtig. Uiteindelijk hebben we allebei zes rondes gewonnen wat in mijn ogen neerkomt op een gelijkspel.”

“Als we de ongeschreven regel in de bokssport toepassen dan letten we vooral op de laatste drie rondes. Ik wist er daar twee van op mijn naam te schrijven. Zelfs als ik drie van de eerste zes rondes gewonnen had, dan had ik nog niet kunnen winnen. Wat zegt dat over de situatie? Er is sprake van omkoping. Er is niet op eerlijke wijze een oordeel geveld.”

Lomachenko maakt er geen geheim van dat hij revanche wil nemen op Lopez. Hij verwacht alleen niet dat de jonge Amerikaan daar trek in heeft.

“Ik denk niet dat hij instemt met een rematch. Ze zijn bang omdat ze weten dat ik met een blessure vocht en het niet hetzelfde zou zijn wanneer ik fit de ring betreed.”

48 uur na zijn verloren wedstrijd ging Lomachenko onder het mes om zich te laten helpen aan zijn schouder. Dr. Neal ElAttrache, de chirurg van Lomachenko, zei dat de bokser al zes weken met serieuze schouderklachten te kampen had. Hoewel Lomachenko de blessure niet als excuus gebruikte, werd dat door Lopez wel zo beschouwd.

“Ik begon ook geblesseerd aan de wedstrijd. Alleen gebruik ik dat niet als excuus. Ik denk dat hij, iemand die als de beste bokser ter wereld beschouwd wordt, zichzelf met dit soort uitspraken tekort doet,” zei Lopez tegen ESPN.