Deiveson Figueiredo vindt dat de jury het onjuiste oordeel heeft geveld over zijn wedstrijd tegen Brandon Moreno. De Braziliaan is van mening dat een gelijkspel niet op zijn plaats is.

Figueiredo en Moreno leverden tijdens UFC 256 één van de beste gevechten van het jaar. De regerend vlieggewichtkampioen had zijn handen vol aan Moreno, die vijf rondes lang weerstand bood en zich niet liet intimideren door de brute kracht van de God of War.

Een week na het evenement heeft Figueiredo de beelden van de wedstrijd bekeken en is hij tot de conclusie gekomen dat er een onterechte uitslag is uitgeroepen.

“Ik heb alle rondes gewonnen,” zei Figueiredo tegen MMA Fighting. “Ik heb geen idee hoe de jury tot dit oordeel gekomen is. Ik weet dat er een punt in mindering is gebracht, maar afgezien daarvan heb ik nog iedere ronde gewonnen. Nu maak ik me op voor de rematch en zal ik Moreno breken om alle twijfel uit de wereld te helpen.”

De 32-jarige Figueiredo bleef ondanks de uitslag wereldkampioen in het vlieggewicht. De mixed martial artist uit Soure was dit jaar maar liefst vier keer betrokken bij een wereldtitelgevecht.

Het is nog onbekend waar en wanneer de rematch tussen de vlieggewichten gepland staat.