Stipe Miocic verdedigt in het eerste kwartaal van 2021 zijn wereldtitel in het zwaargewicht tegen Francis Ngannou. De onderhandelingen zijn naar verluidt in volle gang.

“De UFC wil dat Stipe Miocic in maart zijn wereldtitel verdedigt tegen Francis Ngannou. Het gevecht is nog niet rond, maar dit is wel wat de organisatie wil,” aldus Ariel Helwani van ESPN. “Er is mij verteld dat de UFC onder de juiste omstandigheden wil dat de winnaar van dat gevecht de titel in de zomer op het spel zet tegen Jones.”

Het wordt de tweede maal dat Ngannou met Miocic de Octagon instapt. Hij werd in januari 2018 met ruime cijfers (50-44, 50-44 en 50-44) verslagen door de meest succesvolle zwaargewichtkampioen uit de geschiedenis van de UFC. Door vier (voortijdige) overwinningen op rij te boeken krijgt de Fransman een nieuwe kans om Miocic van zijn troon te stoten.

De 38-jarige Miocic kwam in zijn laatste drie partijen uit tegen Daniel Cormier. Hij verloor het eerste gevecht op knock-out, maar won vervolgens de laatste twee wedstrijden.