Martin Murray hangt zijn bokshandschoenen aan de wilgen. De 38-jarige Engelsman was in zijn loopbaan betrokken bij vijf wereldtitelgevechten.

Murray, die in zijn carrière de ring deelde met grote namen als Gennady Golovkin, Billy Joe Saunders en Arthur Abraham, zegt dat hij zijn carrière met een goed gevoel afsluit.

“Op het moment dat ik prof werd zei ik tegen mezelf dat ik zou stoppen zonder gevoel van spijt pas als ik alle kansen benut zou hebben. Dat is exact wat ik zojuist gedaan heb,” zei Murray.

“Ik heb de wereld rondgereisd en het tegen de beste opgenomen. Ik ben trots op wat ik bereikt heb. Ik kijk uit naar het volgende hoofdstuk in mijn leven en om tijd door te brengen met mijn prachtige vrouw Gemma, onze drie prachtige kinderen Archie, Amelia en Aisla en onze geweldige familie en vrienden.”

Murray stond op 4 december voor het laatst in de ring. In Londen leed hij in de strijd om de super middengewichttitel van de WBO een kansloze nederlaag tegen zijn landgenoot Billy Joe Saunders.