Khabib Nurmagomedov is niet van plan om zijn UFC-carrière te hervatten. De Rus benadrukte dat maandag nogmaals tijdens een persconferentie in Rusland.

In oktober kondigde Nurmagomedov na zijn overwinning op Justin Gaethje aan dat hij een punt achter zijn carrière zet. De ongeslagen mixed martial artist uit Dagestan volgde met deze aankondiging de wens van zijn moeder op, die niet wil dat haar zoon zijn loopbaan voortzet zonder zijn vader aan zijn zijde. Abdulmanap Nurmagomedov overleed op 3 juli aan de gevolgen van het coronavirus.

UFC-president Dana White zei dat hij er alles aan zou doen om Nurmagomedov voor de dertigste keer in actie te laten komen, maar daar heeft The Eagle geen interesse in.

“Ik wil niet ontkennen dat ze verschillende aanbiedingen hebben gedaan om terug te komen,” zei Nurmagomedov. “We zien Dana snel en zullen het er dan over hebben. Ik zie geen enkele reden om mijn pensioen op te schorten.”

Nurmagomedov voegde eraan toe dat hij niet snapt waarom de lichtgewichttitel nog niet vacant is. Hij vindt dat de winnaar van het gevecht tussen Conor McGregor en Dustin Poirier op 23 januari de titel in ontvangst moet nemen.