Het wereldtitelgevecht tussen Artur Beterbiev en Adam Deines op 30 januari in Moskou gaat niet door. Beterbiev maakte maandag op social media bekend dat hij positief heeft getest op het coronavirus.

“Helaas heb ik het coronavirus,” aldus de bokser uit Rusland. “Om die reden zal mijn gevecht met Adam Deinis op 30 januari verplaatst worden naar een later tijdstip.”

Beterviev en Deines zouden in eerste instantie op 23 oktober tegen elkaar in actie komen. De wedstrijd werd uitgesteld naar 30 januari omdat Beterbiev tijdens het sparren een ribblessure opgelopen had.

Beterviev, de regerend licht zwaargewichtkampioen bij de WBC en IBF, zag dit jaar ook al twee keer een gevecht met Meng Fanglong in het water vallen.

Er zijn inmiddels 14 maanden verstreken sinds Beterbiev voor het laatst in de ring stond. De ongeslagen bokser rekende in zijn laatste wedstrijd voortijdig af met Oleksandr Gvozdyk.

Deines sleepte vorig jaar september zijn 19e overwinning in de wacht door in Duitsland de Tsjech Yevgenii Makhteienko knock-out te slaan.