Alexander Povetkin werkt twee maanden na zijn positieve test op COVID-19 hard aan zijn herstel. De Rus verwacht over ongeveer drie maanden weer de ring in te kunnen stappen, meldt Tass.

Povetkin testte begin november positief op het coronavirus. Hij zag daardoor een rematch met Dillian Whyte, die gepland stond op 21 november, in het water vallen. De Rus kreeg eerder deze maand groen licht om zijn training te hervatten, maar het werd toen al snel duidelijk dat het een poos kan duren voordat hij weer de oude is.

“Op dit moment gaat het goed met me. Ik ben begonnen met hardlopen, springen en werk aan mijn stoten. Ik doe er alles aan om zo snel mogelijk te herstellen,” aldus Povetkin.

Povetkin (41) wist eind augustus een voortijdige overwinning op Whyte te boeken. Hoewel hij zelf in de vierde ronde twee keer tegen het canvas geslagen werd, draaide hij de rollen in de daaropvolgende ronde om en sloeg hij de Brit knock-out. Het was een zware nederlaag voor Whyte, die zich met een zege had verzekerd van een gevecht om de wereldtitel.