Paige VanZant gaat een half jaar na het bekend worden van haar overstap naar Bare Knuckle Fighting Championships haar debuut maken bij de Amerikaanse vechtsportorganisatie.

De voormalig UFC-vechtster komt op 5 februari in actie tegen Britain Hart. Het gevecht tussen de dames vindt plaats tijdens het Super Bowl weekend.

De 26-jarige VanZant sloot afgelopen zomer een miljoenendeal af met Bare Knuckle Fighting Championships.

De mixed martial artist uit de Verenigde Staten leek, nadat de UFC haar geen nieuw contract aanbood, aanvankelijk haar loopbaan voort te zetten bij Bellator MMA. Echter besloot PVZ voor een totaal nieuwe uitdaging te gaan en haar geluk te beproeven als ‘blote vuisten vechtster’.

VanZant zou eigenlijk op 14 november al haar opwachting hebben gemaakt bij de BKFC, maar een positieve test op het coronavirus gooide roet in het eten.

Op 5 februari, zo’n half jaar nadat ze zich aansloot bij BKFC, gaat VanZant de strijd aan met Hart, die reeds drie wedstrijden in dienst van Bare Knuckle Fighting Championships heeft afgewerkt. Hart versloeg in haar laatste wedstrijd Randine Eckholm in de vierde ronde op technisch knock-out om zo haar eerste overwinning bij de organisatie binnen te slepen.