Ryan Garcia heeft zaterdag in Dallas de grootste overwinning uit zijn jonge carrière geboekt. In het American Airlines Center legde de populaire bokser ten koste van Luke Campbell beslag op de interim-titel in het lichtgewicht bij de boksbond WBC.

De overwinning kwam niet zonder slag of stoot voor Garcia (22). In de tweede ronde sloeg Campbell hem tegen het canvas met een rechtse hoek. Garcia, die in zijn carrière nog niet eerder een knockdown moest incasseren, wist op tijd te herstellen en kon de wedstrijd hervatten.

De ongeslagen bokser uit Victorville sloeg toe in de zevende ronde. Hij raakte Campbell met een harde stoot op het lichaam en zag de Brit vervolgens door zijn knieën gaan. Campbell probeerde de wedstrijd te hervatten, maar werd uiteindelijk uitgeteld door de scheidsrechter.

“Ik denk dat ik iets te enthousiast werd,” zei Garcia. “Ik had het gevoel dat ik hem omver kon lopen, maar hij sloeg me toen neer. Ik moest mijn spel aanpassen en de rust terugvinden.”

Campbell, die in zijn carrière nog nooit voortijdig verslagen werd, complimenteerde Garcia na afloop van de wedstrijd. “Dat was de hardste stoot waarmee ik ooit geraakt ben. Ik probeerde om overeind te komen, maar ik kon het niet.”

Garcia sprak na afloop van de wedstrijd de hoop uit om in zijn volgende wedstrijd in actie te komen tegen Gervonta Davis. De pupil van Floyd Mayweather Jr. is wereldkampioen bij de WBA.

“Ik wil het meer dan graag tegen Tank opnemen. Ik weet dat mensen er ongerust over zijn, maar ik ben er klaar voor.”