Reinier de Ridder (MMA) en Levi Rigters (kickboksen) zijn door R1N uitgeroepen tot Nederlandse vechter van het jaar in de discipline waarin zij actief zijn. Bij de dames viel deze eervolle vermelding te beurt aan Denise Kielholtz (MMA) en Sarel de Jong (kickboksen).

ONE Championship

Hoewel het nauwelijks twee jaar geleden is sinds De Ridder (13-0) zijn debuut bij ONE Championship won, heeft de mixed martial artist uit Breda in een zeer korte tijd een onuitwisbare indruk achter weten te laten.

Na drie overwinningen op rij kreeg De Ridder op 20 oktober de kans om voor de wereldtitel in het middengewicht te vechten. De Myanmarees Aung La N Sang, die tevens wereldkampioen in het licht zwaargewicht is, moest al snel het snel het veld ruimen tegen The Dutch Knight. Na iets minder dan drie en een halve minuut was Sang genoodzaakt om af te kloppen nadat hij in een wurggreep beland was.

GLORY

Je debuut winnen is mooi, maar dat doen en tegelijk een toernooi op je naam schrijven is als een droom die uitkomt. Het overkwam de 25-jarige Levi Rigters die op 19 december in Rotterdam zijn debuut bij GLORY bekroonde met twee overwinningen op 1 avond.

De talentvolle kickbokser uit Abcoude rekende voortijdig af met Marciano Bhugwandass en Nordine Mahieddine en werd daarmee toernooiwinnaar in de koningsklasse.

Bellator MMA

Denise Kielholtz (6-2) is bezig aan een sterke reeks bij het Amerikaanse Bellator MMA. De veelzijdige vechtsporter uit Amsterdam won vier wedstrijden verspreid over twee jaar en bij alle vier de wedstrijden hoefde de jury geen oordeel te vellen.

Kielholtz zette vorig jaar twee keer voet in de kooi, maar bracht daar zeer weinig tijd in door. Ze had in totaliteit nog geen ronde nodig om zowel Kristina Williams als Kate Jackson te verslaan.

Enfusion

Sarel de Jong (24) sloot 2020 voor het tweede jaar af als regerend wereldkampioene in twee gewichtsklassen. De 24-jarige Groningse is titelhoudster in de gewichtsklassen tot 61 en 64 kilogram bij organisatie Enfusion.

Door de uitbraak van het coronavirus kon het kickbokstalent vorig jaar slechts twee keer de ring betreden. Beide partijen werden op punten gewonnen door De Jong.