Anthony Joshua (31) heeft in een recent interview met Sky Sports News aangegeven dat hij van plan is om over vijf jaar zijn bokshandschoenen aan de wilgen te hangen. De Brit is van mening dat het dan tijd is voor de nieuwe generatie.

Joshua verdedigde op 12 december in Londen zijn zwaargewichttitels tegen Kubrat Pulev. De bokser uit Watford sloeg Pulev in de negende ronde knock-out.

“Dat was niet het begin van mijn carrière. Ik nader nu juist het einde van mijn carrière. Ik ben niet iemand die alleen in het nu leeft. Ik plan alles vooruit,” aldus Joshua.

“Ik ga nog vijf jaar door. Je kunt het beschouwen als een olympische cyclus. Ik heb nog iets meer dan een olympische cyclus te gaan. Wanneer de volgende Olympische Spelen van start gaan dan heb ik het einde van mijn carrière bereikt en is de tijd aangebroken van de nieuwe generatie.”

Joshua stapt hoogstwaarschijnlijk in zijn volgende wedstrijd de boksring in met zijn landgenoot Tyson Fury. De onderhandelingen zijn begin dit jaar van start gegaan en nog altijd in volle gang.