De politie heeft Irwin Rivera donderdag aangehouden. De mixed martial artist, die actief is bij de UFC, wordt verdacht van poging tot moord op zijn zussen.

Stephanie Slater, een woordvoerdster van het Boynton Beach Police Department, zei tegen ESPN dat Rivera ervan wordt beschuldigd zijn twee zussen te hebben neergestoken.

In een verklaring zei Rivera dat hij zijn zussen vermoord had. Hij drong hun slaapkamer binnen en stak vervolgens op hen in omdat een stem in zijn hoofd hem dit opdroeg.

Het 22-jarige slachtoffer werd buiten de woning met steekwonden in haar rug, hoofd en arm aangetroffen. De oudere zus (33), die er niet in slaagde de woning te ontvluchten, werd aangetroffen met steekwonden in haar rug, gezicht, armen en handen. De twee overleefden de aanslag en worden in het ziekenhuis behandeld aan hun verwondingen.

De UFC heeft in een verklaring laten weten dat Rivera op non-actief is gesteld.

“UFC is op de hoogte van het recente incident waarbij Irwin Rivera betrokken was en heeft van zijn management vernomen dat hij gedrag vertoont dat overeenkomst met psychische problemen,” staat in de verklaring te lezen.

“De beschuldigingen zijn buitengewoon zorgwekkend te noemen. De organisatie verzamelt op dit moment aanvullende informatie. De UFC heeft het management van Rivera laten weten dat hem voorlopig geen wedstrijd aangeboden zal worden.”